Cina Banyumas

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Cina Banyumasan kuwe suku Cina sing manggon lawas nang daerah Banyumas. Umume wis meh ora bedha karo wong daerahe. Budhaya Cina asli uga wis kurang banget. Wong nom-nomane umume ora bisa ngomong bahasa Cina, ngomonge basa Banyumasan. Ning tetepa ana bab-bab budhaya sing isih dienggo.

Sebutan[sunting | besut sumber]

Nggo nyebut Bapa lan biyung wong Cina umume nganggo Papah karo Mamah. Meski wong-wong moderene ana sing nganggo sebutan Papi lan Mami. Iki daftar sebutan keluarga sing dienggo nang budhaya Cina Banyumasan:

Uga ana sebutan sekang wong dudhu Cina kanggo ngormati wong suku Cina, antarane:

Sayange istilah-istilah nang dhuwur wis luntur. Isih ana sing nganggo tapi siji loro. Sebabe istilah terakhir mau dianggep mbedakna kelas antara wong suku Cina karo dudhu. Kanggo pembauran akeh wong suku Cina sing lewih seneng diundhang nganggo sebutan umume.

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.