Cipari, Cilacap

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Kecamatan Cipari
Kabupaten
Kabupaten Cilacap
Camat
---
Luas
---
Penduduk
---
Desa/Kelurahan
---/---

Kecamatan Cipari kuwe salah siji kecamatan nang kabupaten Cilacap, provinsi [[Jawa Tengah, Indonesia. Lokasi kecamatan kiye dikelilingi karo kecamatan Sidareja ning sebelah wetan. kecamatan Majenang ning sebelah lor. kecamatan Wanareja ning sebelah kulon lan kecamatan Patimuan ning sebelah kidul.

Sebenere kecamatan cipari wis patut diarani kuto. Sebabe ya kondisine wis rame, diliwati karo bis antar propinsi,ana setasiun kereta api,ana pasar, ana tower atawa pemancar hp,lan uga wis ana internet. Nek dipikir pikir ya pancen wis moderen.

Cipari uga kecamatan ingkang makmur,sugih karo kekayaan alame, wong wonge uga akeh sing sugih sugih. Salah sawijine kekayaan alam ingkang terkandung karo perut bumi cipari yo iku: pengeboran minyak,oli sing metu sekang alam atawa perut bumi. ana uga tempat kanggo wisata yaiku Banyu Panas,curug utawa air terjun.terus ana maning perkebunan karet sing amba.Tapi mau kabeh durung bisa makmuraken masyarakate. Sebabe apa ya mbuh aku ora ngerti. Ya mbok sedulur sedulur arep aweh saran atawa usulan kanggo majuaken kecamatan cipari ya aku trima kanti ati kang lapang lan jembar.

Desa-Desa[sunting | besut sumber]

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.