Nusawungu, Nusawungu, Cilacap

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search
Nusawungu
—  Desa  —
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupaten Cilacap
Kecamatan Nusawungu
Kodepos 53283
Wewengkon -
Pedunung -
Kepadhetan -

Nusawungu kuwe salah siji desa nang kecamatan Nusawungu, Kabupaten Cilacap, Jawa Tengah, Indonesia.

Nusawungu kue desa uga ibukota Kecamatan Nusawungu. Tlatah lor perbatesan langsung karo Kabupaten Banyumas watese kali gatel wong guli pada ngarani. Nusawungu kue daerah sing mandan rawan banjir. Ning siki wis ora kaya gemien, maklum mandan dataran rendah.

Nang nusawungu kue ana perlimaan, jenenge Perlimaan Tugu Wong pada guli ngarani soale nang tengah tengah perlimaan kue ana tugune. Lalu lintase semrawut soale termasuk perlimaan gede ning ora ana rambu rambu bangjo ne, apamaning nek esuk dina Slasa karo Jemuah pas dina pasaran, bakul pitik pada transaksi jual beli nang nggili dadi nambah semrawut dalane. Adapun perlimaan kue sing lurus mengidul arah aring Karang Pakis, sing mandan nyerong mengetan arah aring Kedungbenda, sing lurus mengetan kue aring dusun Penggungsari gemien ya terkenale kemroncong, sing ngalor arah aring sumpiuh terus sing lurus ngulon arang meng Kroya. Pasare Nusawungu nang lor kulon perlimaan Nusawungu samben dina rame, ya go kulakan mbarang nang bakul, tapi dina pasarane lewih rame yakue nek dina Slasa karo Jemuah.

Nusawungu dibagi dadi dadi 5 kadus yakue Penggungsari, Sariwungu, Kemroncong, Nusawungu, Nusadadi. Nang Nusawungu kue ana kerajinan tangan sing wis kondang ya kue kerajinan tangan wadah jago, wong-wong guli ngarani kepe'k jago. Sapa sing butuh kepe'k wadah jago mangga mampir meng nusawungu kadar goletane kepenak daeraeh.