Nusawangkal, Nusawungu, Cilacap

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nusawangkal
—  Desa  —
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupaten Cilacap
Kecamatan Nusawungu
Kodepos 53283
Wewengkon -
Pedunung -
Kepadhetan -

Nusawangkal kuwe salah siji desa nang kecamatan Nusawungu, Kabupaten Cilacap, Jawa Tengah, Indonesia.

Desa Nusawangkal kuwe dibagi 7 dusun ana dusun Nusawangkal,Nusawangkal Tempel, Nusadadi wetan,Nusadadi kulon, Karangsari Kulon, Karangsari Wetan lan dusun Semut kebanyakan pengahasilan wong nusawangkal kan pari, iwak banyu ya akeh, neng nusawangkal miyen ana pasar rame tapi siki wis tutup jenengane pasar buhg neng apa dijenengi desa nusawangkal nusa ya kuwe desa lan wangkal jare miyen kuwe ana wit wangkal e desa swangkal wonge adem ayem urip tentrem hawane adem,asri, sejuk,tentrem.