Moga, Pemalang

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Tegal, Purwokerto, Purbalingga, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Kecamatan Moga
Kabupaten
Kabupaten Pemalang
Camat
---
Luas
---
Penduduk
---
Desa/Kelurahan
---/---

Moga kuwi salah siji kecamatan sing ana ning Kabupaten Pemalang, selatan Jawa Tengah. Kecamatan Moga kuwe kira-kira nduweni 6 kelurahan. Letak Kecamatan Moga kuwi ning Desa Banyumudal. Kecamatan kiye asri lan terkenal karo kebun teh Semugih sing amba pisan, lokasine nang desa Sima karo desa Banyumudal.

Desa/kelurahan[sunting | besut sumber]

  1. Banyumudal
  2. Gendowang
  3. Kebanggan
  4. Mandiraja
  5. Moga
  6. Pepedan
  7. Plakaran
  8. Sima
  9. Walangsanga
  10. Wangkelang

Plesiran[sunting | besut sumber]

Moga akeh tempat wisata sing bisa dadi tempat peristirahatan ato rekreasi bareng keluarga ato kerabat. Tempat kuwi antara lain kolam pemandian ning Desa Banyumudal, ngarepe Hotel Melati persis. Nang kono ana kolam kanggo renang kabeh umur, ana sing 1 meter, 1/2 meter, lan 2 meter, uga ana sing cetek banget kanggo bayi.


Cempaka Wulung adalah wisata cagar alam yang terletak di desa Banyumudal. Cagar alam pohon pinus ini memberikan kesegaran pohon pinus dengan sungai yang yang sangat jernih membelah cagar alam tersebut.

Masih banyak keindahan-keindahan alam yang disediakan kecamatan Moga untuk anda..diantaranya pemandian Moga Indah, bukit tangkeban, camping sight, dll. Makanan khas juga sudah terkenal dimana-mana yaitu manisan dan buah-buahan khususnya alpukat.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.


mBalik ming:

Kabupaten Pemalang