Moga, Pemalang

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kecamatan Moga
Kabupaten
Kabupaten Pemalang
Camat
...
Luas
---
Penduduk
---
Desa/Kelurahan
---/---

Moga kuwe kecamatan sing ana ning Kabupaten Pemalang selatan Jawa Tengah, dusun sing arane pada-pada Moga ya ana. dadi wis ana telung nama Moga kira-kira totale, Moga ning negara India hene sahru khan be ana koh. adoh nemen brarti. Laning Kecamatan Moga kira-kira jere nduwen enem lurah. mbuh sapa bae aran Pak lurahe, enyong dewek durung ngarti. Posisi kantor Kecamatan Moga ning desa Banyumudal pas kidul pasar. Kecamatan kiye asli terkenalo karo teh Semugih, kebonane amba jare, amba-ambane wong desa paling seamba sawah sabrang wetan punjul sabrang kulon anjog kali Suci ndean. Lokasine nang desa Sima karo desa Banyumudal madan perek.

Desa/Kelurahan[sunting | besut sumber]

  1. Banyumudal
  2. Gendowang
  3. Kebanggan
  4. Mandiraja
  5. Moga
  6. Pepedan
  7. Plakaran
  8. Sima
  9. Walangsanga
  10. Wangkelang

Plesir[sunting | besut sumber]

Moga akeh tempat piknik sing bisa dadi stirahatan bareng keluarga, kerabate ente ya kena, sing muhrim. nggo tempate adus bareng ning pemandian nang dusun Gamprit, sabrang dalan raya hotel Melati persis. Nang kono ana kolah kanggo renang kabeh umur, ana sing 1 meter, 1/2 meter, 2 meter, karo ana sing cetek nemen nggo bayi, seprapat meter loken nggo balita ndeyan.


Cempaka Wulung adalah plesiran ning alam, cagar alam, posisine ning desa Banyumudal. Cagar alam pinus/wit tines aweh seger. Tines ning kali madan bening, ngelewati cagar alam mau.

Esih indahe alam sing ana ning kecamatan Moga nggo kowen, mas/mba? geti mana ow mbokan ana. siji tok pancen mau sing dikenal, antarane mau pemandian Moga Indah, gunung Butak, camping sight/ Sikucing, curug Lawet, Ketug, Kalibuntu, dll. Panganan khas terkenale: manisan cerme, gandul, dongdongsem, karo buah khususe kapokat ndean.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.


mBalik ming:

Kabupaten Pemalang