Maos, Cilacap

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kecamatan Maos
Kabupaten
Kabupaten Cilacap
Camat
---
Luas
---
Penduduk
---
Desa/Kelurahan
---/---

Prakata[sunting | besut sumber]

Kecamatan Maos kuwe salah siji kecamatan nang kabupaten Cilacap.

Desa-Desa[sunting | besut sumber]

  • wulu pitu
  • Glempang
  • Panisihan
  • Maos Lor
  • Maos Kidul
  • Klapagada
  • Karangreja
  • Karangkemiri
  • Karangrena
  • Mrenek
  • Kalijaran

Ana salah siji desa nang Maos sing jenenge Mrenek. Nanging desa Mrenek kurang terkenal, mergane desa kuwe adoh banget sekang Maos. Nang desa Mrenek ana grumbul sing jenenge Karang Jengkol, lewih gamblange ya nang RT 04/VIII Desa Mrenek. Ketua RT nang Karang Jengkol sing siki jenenge Pak Ahmad Suyadi (Mad), deweke ngganteni mertuane sing uwis sedah jenenge Alm. Kaki Sajudin (Judin). Grumbul Karang Jengkol dadi bates antarane kecamatan Maos karo kecamatan Kroya. Nang kono mung ana sekitar 20 umah. Warga Karang Jengkol meh wong tani kabeh. Wong-wong sing nduwe pengaruh nang Karang Jengkol jenenge Abu Masdar (Kaki Abu), Asmungi Asman (Wa Mungi), H. Mad Suhadi Diman (Kaki Suhadi), Mad Muklan Muson (Kaki Muklan), karo siji maning Marjan, S.IP, S.Pd (Pak Marjan). Karang Jengkol kuwe adoh karo pusat pemerintahane(Maos). Nek diurut-urutna ya pancen warga Karang Jengkol kuwe seduluran. Asale sekang siji buyut. Ana wong sing wis sepuh banget nang Karang Jengkol, jenenge Nini Sampen (Nini Tapeh) umure wis meh atusan taun. Deweke uwis menangi turunane sing ke 4 (Canggah). Nang Karang Jengkol anu nggone tesih alami banget, listrik uwis mlebu. Sawah bengkok tesih akeh nang kana. Nek mangsan udan mesti kebanjiren. Banjire ya lumayan jero nganti sewudele wong tua. Nanging ra tau mlebu TV padahal kaya wingi nang Solo banjiren sepisan thok be mlebu TV. Karang Jengkol Sing uwis ping kopang kaping ra tau mlebu TV, ra tau ana sing ngaweh bantuan. Melasi banget mbok??? Nanging warga Karang Jengkol ya nyante bae. Ra sedih ra nlangsa. Siki nang Karang Jengkol isine mung wong tua karo cah cilik, cah enome pada mua maring Jakarta. Mulane nek wengi nang Karang Jengkol sepi banget, nanging nek Badha rame banget, sebabe wong enome akeh sing pada Bali. Nek ora salah nang kono ana Omahe Al. Jend. Soesulo Sudarman., Sing Duwe Sekolah Perawat Nang Maos.

aku asline wong mrenek, nek disebut karang jengkol sering blabur ya ora pas sebabe kali sikampuh wes ditanggul nganggo watu kali sing di bronjong sekitar 4 taunan kepungkur. nek sawah bengkok ya bener wong bapaku mbien dadi bau benkoke nang wilayah karang jengkol. saiki penduduke wis akeh lan umaeh maen-maen

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.