Kecamatan Jatibarang

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Kecamatan Jatibarang
Kabupaten
Kabupaten Brebes
Camat
---
Luas
---
Penduduk
---
Desa/Kelurahan
---/--- <b

Kecamatan Jatibarang kuwe salah siji kecamatan nang kabupaten Brebes.


Pabrik Gula Jatibarang.

Ning Jatibarang ana pabrik gula peninggalan Belanda sing esih beroprasi (nggiling tebu) sampe saiki. Sebab anane pabrik kiye, kota kecamatan Jatibarang dadi rame, istilahe sebagai penggerak ekonomi rakyat disekitarnya. Ari lagi musim giling pabrik beroprasi 24 jam, sing pada kerja gantian saben 8 jam-an. Nggo nandani gantian kelompok kerja, saben jam: 6 esuk, 2 awan, 10 bengi, pabrik gula monikna "sirene" sing monine "ngurrrr...." biasane sekitar semenit. Sirene kiye bisa kerungu anjog sekitar rong kilo meteran adohe sing pabrik...lumayan adoh, ning anehe daerah sing perek nemen karo pabrik kuwe ora patiya kebrebegen daning suara sirene-ne.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.