Fisika

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Tegal, Purwokerto, Purbalingga, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | besut sumber]

Fisika kuwe sekang Basa Yunani: φυσικός (physikos) maknane "alamiah", karo φύσις (physis) maknane "Alam". Fisika kuwe ilmu/sains sing mbahas perkara alam (uga gejala alam) sing mati utawa materi, perilaku karo sifat materi, molai sekang partikel submikroskopis sing mbentuk kabeh materi (fisika partikel) ngantek perilaku materi alam semesta (kosmos).

Ilmu fisika kiye paling erat hubungane karo ilmu matematika.

Sejarah[sunting | besut sumber]

Teori & Eksperimen[sunting | besut sumber]

Fisika ora adoh sekang teori-teori fisika karo praktek utawa eksperimen fisika, kombinasi kuwe ngelairna cabang-cabang fisika sing mbahas bidang-bidang fisika sing lewih spesifik tur mendalam.

Deleng Uga[sunting | besut sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.