Fisika

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | sunting sumber]

Fisika kuwe sekang Basa Yunani: φυσικός (physikos) maknane "alamiah", karo φύσις (physis) maknane "Alam". Fisika kuwe ilmu/sains sing mbahas perkara alam (uga gejala alam) sing mati utawa materi, perilaku karo sifat materi, molai sekang partikel submikroskopis sing mbentuk kabeh materi (fisika partikel) ngantek perilaku materi alam semesta (kosmos).

Ilmu fisika kiye paling erat hubungane karo ilmu matematika.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Teori & Eksperimen[sunting | sunting sumber]

Fisika ora adoh sekang teori-teori fisika karo praktek utawa eksperimen fisika, kombinasi kuwe ngelairna cabang-cabang fisika sing mbahas bidang-bidang fisika sing lewih spesifik tur mendalam.

Deleng Uga[sunting | sunting sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.