Desa Planjan, Kesugihan

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Desa Lebeng kuwe esih masuk desa Planjan, kecamatan Kesugihan. Nang kana rame jalaran anane prapatan ketemuane dalan sekang Kesugihan, Jeruk Legi, Ciwuni karo Karang Kandri. Ramene prapatan kuwe dadi anane dibangun pasar Lebeng lan stasiun sepur nangkono bisa jurusan Yogya-Jakarta lan sewalikke terus owah dadi kuta cilik sing rame neng wektu-wektu khusus contone dina pasaran legi lan badaan Idul Fitri. Siki Lebeng wis lumayan kaya kuta nang kono arep tuku apa bae ana akeh toko klambi, bengkel, toko emas, toko bahan bangunan apamaning warung panganan akeh banget.

Rencanane desa Lebeng dadi terminal kota Cilacap neng wektu mbesuk-mbesuke nek Cilacap dadi kota sing gede makane pembangunan dalan ke Lebeng terus di usahakena sampe siki usahane pemerintah mbangun Lebeng terus di tingkatena men mengko-mengkone dadi kuta neng kabupaten Cilacap.