Ankylosaurus

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Ankylosaurus
Ankylosaurus.jpg
Ankylosaurus
Klasifikasi Ilmiah
Regnum: Animalia/Sato Kewan
Filum: Chordata
Kelas: Sauropsida
Ordo: Ornithischia
Genus: Ankylosaurus

Prakata[sunting | besut sumber]

Ankylosaurus kuwe dinosaurus sing duwe perlindungan alami, nang awake akeh duri-duri gede sing landep. Kewan purba kiye nduwe 4 sikil, sing mburi lewih gede, gulune cendhek, duwe tengkorak sing amba ning otake cilik, ora imbang karo tengkorake. Kewan kiye diarani Ankylosaurus dening Barnum Brown taun 1908.

Ukuran[sunting | besut sumber]

Masa Urip[sunting | besut sumber]

Ankylosaurus kuwe jenis ankylosaurids terakhir uga sing paling gede. Uripe nang akhir jaman Cretaseus kuwe kira-kira 70 - 65 juta taun gemiyen. Ankylosaurus uga karo kabeh dinosaurus liyane (kecuali bangsa manuk) kuwe punah dong jaman Cretaceus-Tersier utawa ± 65 juta taun gemiyen (waca: Teori kepunahan dinosaurus).

Penemuan Fosil[sunting | besut sumber]

Fosil Ankylosaurus ditemokna nang negara bagian Montana (Amerika Serikat) karo nang Alberta (Kanada) ning jejak-jejak kewan kiye jere uga ana nang wilayah Sukre (Bolivia).

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.


mBalik ming:

Dinosaurus