Filum

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Filum sekang basa Yunani; phylum kuwe artine cabang. Biasane kata kiye dienggo nang ilmu basa perbandingan utawa nang ilmu biologi kanggo njenengi klasifikasi hubungan 'peseduluran' antar jenis utawa species uga antar jenis basa .

Nang ilmu biologi, klasifikasi kiye dadi: subfilum, kelas, ordo, famili, genus karo spesies.

Nang ilmu basa, istilah kiye kanggo nggambaraken kelompok basa utawa rumpun basa sing molai kepisah sekitar 50 ngantek 100 abad gemiyen.