Fosil

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
fosil kodok.

Fosil (basa Latin: fossa sing artine "ngeduk metu sekang jero lemah") kuwe bekas-bekas makhluk urip sing dadi watu utawa mineral. Ben bisa dadi fosil, bekase kewan utawa tanduran kiye kudu ketutup karo sedimen. Para pakar mbedakna maring pirang-pirang macem. Ana fosil watu biasa, fosil sing kebentuk nang jero watu ambar, fosil ter, kaya sing kebentuk nang sumur ter La Brea nang Kalifornia. Kewan utawa tanduran sing ujare wis punah tapi nyatane esih ana diarani fosil urip.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Geologi-stub