Kabupaten Cirebon

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Kabupaten Cirebon
Lambang Kabupaten Cirebon
Lambang Kabupaten Cirebon
Motto: RAME ING GAWE SUCI ING PAMRIH sing artine akeh gole kerja ningen ora ngarepna imbalan


Locator kabupaten cirebon.png
Peta lokasi Kabupaten Cirebon
Koordinat: 6°30’ – 7°00’ LS dan 108°40’ - 108°48’ BT
Propinsi Jawa Barat
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Pemerentahan
 - Bupati Drs. H. Dedi Supardi, MM dengan wakil H. Ason Sukasa, Sm. Hk.
 - {{{wakil kepala daerah}}} {{{nama wakil kepala daerah}}}
 - Ketua DPRD {{{nama ketua DPRD}}}
 - DAU Rp. 930.584.969.000,-(2011)[1]
Wewengkon 988,28 km2
Populasi
 - Total 2.162.644 jiwa (2007)[2]
 - Kepadhetan 2.188,29 jiwa/km2
Demografi
 - Basa {{{bahasa}}}
 - Zona wektu {{{zona waktu}}}
 - Kode area telepon 0231
Pembagean administratif
 - Kecamatan 40
 - Kelurahan 412
 - Situs web www.cirebonkab.go.id

Kabupaten Cirebon kuwe salah siji kabupaten nang propinsi Jawa Barat sing lokasine nang wilayah Pantura, berbatesan langsung karo propinsi Jawa Tengah, sing pusat pemrentahane ana nang kecamatan Sumber. Luas wilayah Kabupaten kiye 988.28 km², jumlah pedununge 2.162.644 jiwa[3].

Geografis[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Cirebon kuwe ana nang pesisir Segara Jawa, persise ana nang posisi 6°30’ – 7°00’ Lintang Kidul lan 108°40’ - 108°48’ Bujur Wetan.

Bates Wilayah :

Basa sing dituturaken penduduk kabupaten Cirebon kuwe basa Cirebon logat/dialek Cirebon/Indramayu karo basa Sunda.

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Cirebon kuwe dibagi dadi 40 kecamatan, sing dibagi maning dadi 412 desa lan 12 kelurahan. Pusat pemerintahane Kabupaten Cirebon ana nang Kecamatan Sumber, sing manggone nang sisi kidule Kota Cirebon. Telu kecamatan sing anyar/tembe dibentuk taun 2007 yakuwe Kecamatan Jamblang (Pemekaran sekang Kecamatan Klangenan sisi Wetan), Kecamatan Suranenggala (Pemekaran sekang Kecamatan Kapetakan sisi Kidul), lan Kecamatan Greged (Pemekaran sekang Kecamatan Beber sisi Wetan).

Ekonomi & Sosial[sunting | sunting sumber]

Produk unggulan Kabupaten Cirebon kuwe: rotan lyy.

Galeri kuliner[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Perpres No. 6 Taun 2011". 17 Februari 2011. http://www.djpk.depkeu.go.id/regulation/27/tahun/2011/bulan/02/tanggal/17/id/590/. Diakses pada 23 Mei 2011. 
  2. ^ http://jabar.bps.go.id/Tabel/penduduk/JumlahPenduduk.html Pedunung Kabupaten Cirebon taun 2007 versi BPS Propinsi Jawa Barat
  3. ^ http://jabar.bps.go.id/Tabel/penduduk/JumlahPenduduk.html Pedunung Kabupaten Cirebon taun 2007 versi BPS Propinsi Jawa Barat
  4. ^ Siroop Tjap Buah Tjampolay, Khas Cirebon

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Cirebon Cithakan:Pariwisata Cirebon