Venus

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Venus

Prakata[sunting | besut sumber]

Venus (Venus symbol (fixed width).svg) kuwe salah siji planet nang Tata Surya dhewek. Planet kiye paling keton sekang bumi utama pas meh maghrib uga subuh. Angger sekang srengenge, enggone bar planet Merkurius.

Fisik[sunting | besut sumber]

Planet kiye duwe radius 6.052 km, ngelilingi srengenge butuh wektu 224,7 dina. Planet Venus ketata sekang gas CO2 (karbon dioksida) (97%) karo nitrogen (3%), mulane kondisi kaya kiye angel nggo urip apa baen.



mBalik ming:

Tata Surya