Merkurius

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Merkurius

Prakata[sunting | sunting sumber]

Merkurius kuwe planet sing paling pedhek karo srengenge. Angger sekang Bumi, enggone bar planet Venus.

Fisik[sunting | sunting sumber]

Diameter planet kiye 40% lewih cilik debanding Bumi utawa 40% lewih gede debanding wulan.

Permukaan planet kiye wujude kira kira pada baen karo permukaan wulan, akeh kawah-kawah asteroid uga tebing sing dhuwure puluhan kilometer. Nang permukaan Merkurius, srengenge kuwe keton lewih gede rong setengah kali dibanding sing keton sekang Bumi ning merga merkurius kiye ora nduwe atmosfer, sinar srengenge kuwe ora bisa dipancarna, akibate langit kuwe dadi keton peteng persis kaya nang angkasa.

Angger sekang permukaan Merkurius, planet Venus karo Bumi kuwe keton kaya lintang sing cerah pisan kaya bulan.

Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.



mBalik ming:

Tata Surya