Purbasora

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Rahyang Purbasora ialah putra Batara Sempakwaja utawa keponakan Rahyang Mandiminyak. Purbasora ngerasa ora bener nek ganu tahta Kerajaan Galuh diwehna maring Rahyang Mandiminyak pamane, apamaning bar kuwe sing ngewarisi tahta ialah Bratasena sing jane putra selingkuh Mandiminyak karo biyunge. Mulane Purbasora nduwe napsu ngerebut tahta Kerajaan Galuh.

Purbasora ngerebut tahta Galuh dibantu Raja Indraprahasta mertuane (Raja Kerajaan Cirebon). Gagal nahan serangan Purbasora, Raja Bratasena ngungsi ming Kerajaan Kalingga, dheweke esih duwe ikatan kerabat karo Keraton Kalingga sebab bojone Bratasena asale sekang Keraton Kalingga kiye.

Purbasora berkuasa nang Galuh mung pitung taun, molai 716 ngantek 723 M, bar kuwe Sanjaya (putra Bratasena) balik ngerebut tahta Kerajaan Galuh.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.



mBalik ming:

Kerajaan Galuh