Sempakwaja

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Batara Sempakwaja ialah pendiri Kerajaan Galunggung, dong dheweke ora bisa ngewarisi tahta Kerajaan Galuh, Sempakwaja milih mbangun Kerajaan dhewek (Kerajaan Bawahan) ialah Kerajaan Galunggung.

Sempakwaja nduwe putra loro ialah Purbasora karo Demunawan.



mBalik ming:

Kerajaan Galuh