Rahyang Mandiminyak

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Mandiminyak ialah Raja Galuh ping ke loro, berkuasa molai taun 702 nganti 709 M, nggantekna Wretikandayun ramane. Jane sing dadi Putra Mahkota ialah Sempakwaja, putra pertama Wretikandayun ning merga Sempakwaja cacat (ompong). Sementara Rahyang Kidul, putra ke loro Wretikandayun juga nduwe penyakit, mulane sing munggah tahta ialah Rahyang Mandiminyak (putra bontot Wretikandayun).

Tokoh Mandiminyak kiya nduwe kasus selingkuh karo mbekayu ipare (bojo Sempakwaja). Sekang hubungan gelap kiye lair Bratasena (Raja Bratasena) utawa Sena utawa Sanna.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.



mBalik ming: