Bratasena

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search

Bratasena utawa juga dikenal sebagai Sanna dadi Raja Galuh (709 - 716 M), nggantekna Mandiminyak ramane. Jane Bratasena kiye putra Mandiminyak hasil hubungan gelape karo mbekayu ipare (bojone Sempakwaja, kakang Mandiminyak). Bratasena juga sobat karibe Prabu Tarusbawa (Raja Tarumanegara sing terakhir). Mulane Sanjaya putra Bratasena dadi mantu Prabu Tarusbawa.

Tahta Bratasena direbut Purbasora (putra Sempakwaja, sedulur seibu Bratasena) sebab Purbasora ngerasa dheweke lewih nduwe hak tinimbang Bratasena, tambahan maning Bratasena kiye mung anak khasil hubungan gelap.

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.



mBalik ming:

Kerajaan Galuh