Gamelan

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Prakata[sunting | besut sumber]

Gamelan kuwe piranti seperangkat sing dienggo ngiringi lagu utawa tembang. Seperangkat gamelan kuwe akeh wujude uga beda-beda miturut tlatah budayane :

Deleng Uga[sunting | besut sumber]