Gamelan

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | besut sumber]

Gamelan kuwe piranti seperangkat sing dienggo ngiringi lagu utawa tembang. Seperangkat gamelan kuwe akeh wujude uga beda-beda miturut tlatah budayane :

Deleng Uga[sunting | besut sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.