Gendhingan

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Gendingan kuwe salah siji orkes tradisional Indonesia sing nganggo perangkat gamelan ning nerapna teknik penalaan sing khusus. Masing-masing wilayah duwe teknik penalaan dhewek tur duwe perangkat gamelan tambahan sing khusus. Perangkat/instrumen sing umum dienggo: gambang, kendang karo gong.

Gendingan berkembang nang pulau Jawa, Madura karo Bali.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.