Penayagan

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Penayagan ialah para penabuh Perangkat Gamelan Jawa utawa perangkat Calung Banyumasan. Sing termasuk Penayagan antarane: Penabuh penerus, penabuh pembareb, penabuh dendem, penabuh kenong, penabuh bonang, penabuh kempul, penabuh gendher, penabuh kendang, penabuh gambang lan penabuh gong. Pemetik sither juga termasuk kelompok Penayagan.

Jaman siki Perangkat Gamelan ana sing ditambah karo gitar, organ lan drum sederhana terutama sing kanggo mengiringi Campursari, dadi pemaine juga termasuk Penayagan.

Angger tampil, Penayagan biasane nganggo kelambi seragam.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.



mBalik ming: