Calung Banyumasan

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | besut sumber]

Calung Banyumasan yakuwe seperangkat musik khas Banyumasan sing digawe sekang pring wulung mirip karo gamelan Jawa wetanan. Jenis-jenis perangkat musike: gambang barung, gambang penerus, dhendhem, kenong, gong lan kendang. Ritme musik Calung Banyumasan mandan dinamis / cepet, penyanyine biasa disebut Pesinden. Tariane jenenge Jalungmas (Jaipong Calung Banyumasan)

Arti kata Calung ialah: carang pring wulung utawa dicacah melung-melung.

Perangkat musik kiye nganggo laras Slendro sing nada-nadane: 1 (ji), 2 (ro), 3 (lu), 5 (ma), lan 6 (nem).


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.