Distrik (Indonesia)

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
(Dialihna sekang Distrik (Papua))
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pembagian administratif Indonesia
Garuda Pancasila
Tingkat provinsi

Propinsi
Daerah khususDaerah istimewa

Tingkat kabupaten/kota

KabupatenKota
Kabupaten administrasi
Kota administrasi

Tingkat kecamatan

KecamatanDistrik

Tingkat kemukiman

Mukim (khusus Aceh)

Tingkat kelurahan/desa

KelurahanDesaNagari
Kampung (Lampung)
Kampung (Papua)
GampongPekon
Dusun (Bungo)
Lembang (Toraja)

Deleng uga

BanjarDusun
LingkunganPedukuhan
Rukun Kampung
Rukun Warga
Rukun Tetangga

sunting
Artikel kiye kuwe prakara distrik nang Papua. Nggo kegunaan liyane, deleng distrik.

Distrik kuwe pembagiyan wilayah administratif nang Propinsi Papua lan Papua Barat, Indonesia nang ngisore kabupaten utawa kota. Istilah "Distrik" kiye nggantikna "kecamatan", sing sedurunge digunakna kaya dene nang propinsi-propinsi liyane nang Indonesia. Penetepan kiye dasare yakuwe Undang-undang Nomor 21 Taun 2001 bab Otonomi Khusus kanggo Propinsi Papua. Distrik kuwe Perangkat Daerah Kabupaten utawa Kota nang Papua sing nduwe wilayah kerja tertentu sing dipimpin nang sawijining Kepala Distrik.

Distrik dibagi maning dadi pirang-pirang kampung, utawa nganggo jeneng sejene sing disesuekna karo adat istiadat setempat. Pambentukan, pamekaran, pambusakan, utawa nggabungna Distrik ditetepna nganggo Peraturan Daerah Kabupaten/Kota.