Rabak, Kalimanah, Purbalingga

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
(Dialihna sekang Desa Rabak, Kalimanah)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rabak
—  Desa  —
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupaten Purbalingga
Kecamatan Kalimanah
Kodepos 53371
Wewengkon -
Pedunung -
Kepadhetan -

Rabak kuwe desa nang kecamatan Kalimanah, Purbalingga, Jawa Tengah, Indonesia.


Desa Rabak nggone nang sisih kidul dhewek ing Kecamatan Kalimanah. Wates desa Rabak, sisih wetan Desa Gambarsari lan sisih kidul Desa Karangtengah sing klebu Kecamatan Kemangkon. Deneng sisih kulon Desa Jompo lan sisih Lor Desa Blater sing klebu Kecamatan Kalimanah. Matapencaharian warga Rabak rata-rata dadi petani, pegawai negeri (guru), pegawai BUMN, lan wiraswasta (pedagang). Produksi utama yaiku hasil pertanian (beras, jagung, boled, lan munthul), perkebunan (klapa, pisang, duku, rambutan, pelem), wirausaha (bakso mas Roso, Bakso MBak Was).