Bencana Alam

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Tegal, Purwokerto, Purbalingga, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | besut sumber]

Bencana Alam kuwe kedaden pengrusakan alam sing disebabna perobahan (umume mendadak) perilaku alam. Bencana alam kuwe angel diramal walau wis dietung-etung, diukur nganggo werna-werna etungan ilmu pasti uga perangkate. Perobahan perilaku alam kuwe umum timbul disebabna kondisi alam sing rusak karo dampak perobahan alam, uga perobahan iklim global.

Mitigasi[sunting | besut sumber]

Mitigasi kuwe upaya-upaya sistematis kanggo nyegah kedaden bencana alam karo ngurangi dampak bencana alam kuwe. Pencegahan bencana alam bisa dilakoni sapa baen termasuk individu-individu ning pemerentah karo ilmuan duwe tanggungjawab sing gede kanggo mbangun upaya-upaya pencegahan bencana alam kiye, termasuk upaya ngurangi dampake.

Sistem Peringatan Dini[sunting | besut sumber]

Tanggapan[sunting | besut sumber]

Sistem Penyelamatan Mandiri[sunting | besut sumber]

Angger wis kedaden, penyelamatan nyawa menungsa dadi tugas utama/pertama sing kudu dilakoni. Sejarah wis mbuktekna nek korban bencana alam sing paling akeh umume bocah-bocah bar kuwe wong tua/lansia, kuwe jelas banget sebab sing jenenge bocah urung nduwe kemampuan nggo nyelamatna awake dhewek sementara kuwe nek wong lanjut usia wis ora duwe kemampuan kuwe.

Urut-Urutane:

  1. Bocah-bocah cepet digawa ming enggon sing paling aman
  2. Wong tua karo bocah-bocah tanggane
  3. Wong tua tanggane

Sing jenenge tangga kuwe duwe tanggungjawab gede nang sistem penyelamatan mandiri. Sing dimaksud tangga yakuwe: tangga omah, tangga RT, tangga desa, tangga kecamatan uga tangga kabupaten, sebabe bantuan sekang tangga sing paling pedhek sing selamat kuwe paling cepet bisa tekan ming enggon sing kena bencana. Dadi kesimpulane, masing-masing daerah tangga bencana kuwe kudu duwe organisasi sukarelawan bencana sing siap mangkat kapan baen ming enggon tanggane sing kena bencana.

Sistem Penyelamatan Mandiri kiye ora nganggo komando, ora nganggo koordinasi, ora nganggo adminstrasi, sing penting langsung mangkat nggawa perangkat sing wis disiapna.

Pelayanan Darurat[sunting | besut sumber]

Werna-Werna Bencana Alam[sunting | besut sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

Bencana Alam Terdahysat merengut jutaaan jiwa