2003 UB313

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Xena, nang pojok dhuwur kiwe keton srengenge

2003 UB313 kuwe planet cilik anyar sing ditemokna 3 astronom sekang Amerika Serikat dina Jemuah, 29 Juli 2005. Jeneng planet cilik kiye yakuwe Eris, sementara 2003 UB313 kuwe jeneng kode sementara sedurung olih jeneng sementara. Planet cilik kiye atis banget merga adoh pisan sekang srengenge, duwe satelit, tur ukuran planet-e lewih gedhe dibanding Pluto. Sedurung olih jeneng resmi "Eris", jeneng sementara planet cilik kiye yakuwe "Xena".

2003 UB313 (jeneng kode), Xena (jeneng sementara), Eris (jeneng resmi siki).


Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

mBalik ming:
Astronomi ; Planet