Sejarah Jawa

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | sunting sumber]

Pendatang-pendatang ing jaman punika India moali mlebet ing tlatah Jawa sekitar abad 1 ngantos abad 3 Masehi, malah mungkin sedurunge sebab peperangan nang India ingkang dados penyebab perpindahan, kadadean punika sakderengipun 1 SM. Jawadwipa (Pulau Jawa) karo Swarnadipa (Pulau Sumatera) dados pilihan pengungsian amargi wonten warta sakderenge negeri Jawadwipa karo Swarnadipa punika negeri ingkang makmur lan tentrem.

Wonten 2 kerajaan ingkang dipunbangun keturunan India, ingkang wonten seratan(catetan) sejarah, inggih punika:

  1. Kerajaan Salaknegara, dipunbangun warsa 138 M wonten ing Banten, punika cikal bakal kerajaan Tarumanegara.
  2. Keranaan Kalingga, dipunbangun warsa 618 M wonten ing daerah Keling pedhek Jepara sakniki.


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.

.yusi