Bumi

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Bumi

Prakata[sunting | sunting sumber]

Bumi kuwe planet sing dipanggoni awake dhewek kiye yakuwe planet nomer telu nang sistem Tata Surya dhewek. Planet bumi kuwe dibungkus lapisan atmosfer kanggo ngelindungi bumi sekang radiasi angkasa, awan srengenge uga sinar-sinat tinentu sekang srengenge sing bisa mbahayani.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Geologi[sunting | sunting sumber]

Lapisan-lapisan bumi

Planet bumi kuwe kesusun sekang lapisan-lapisan:

Lapisan mantel bumi kuwe jane ora mung selapis thok, sing paling njaba biasa diarani mantel dhuwur. Lapisan paling jaba nang mantel dhuwur kiye bareng karo lapisan paling ngisor kerak bumi kuwe mbentuk lapisan litosfer. Nang ngisor litosfer kuwe ana lapisan astenosfer.

Deleng Uga[sunting | sunting sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.


mBalik ming:

Astronomi ; Planet ; Geologi