Awan Oort

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Awan Oort

Awan Oort utawa basa Inggeris Oort Cloud kuwe bagain paling jaba sistem Tata Surya, dadi semacam selimut tata surya. Angger dibandingna karo bumi, Awan Oort kuwe dadi mirip atmosfer sing nyelimuti Bumi.

Awan Oort kuwe ketata sekang milyaran komet sing duwe wujud orbit elip, sewaktu-waktu pedhek pisan karo srengenge lantes muter melebu nang Awan Oort kiye.



Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.


mBalik ming:

Astronomi ; Tata Surya