Sabuk Kuiper

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti


prakata[sunting | sunting sumber]

Sabuk Kuiper (bahasa Inggris: Kuiper belt) yakuwe sebuah wilayah nang tata surya sing ana nang sekang orbit neptunus sekitare telung puluh AU tekan jarak seket AU kang srengenge. Objek-objek nang sabuk Kuiper gie dijenengi sebagai objek trans-Neptunus.


Hipotesis[sunting | sunting sumber]

Astronom sing pertama ngganggo anane sabuk ini adalah Frederick C. Leonard pas taun 1930 dan Kenneth E. Edgeworth taun 1943. Pas taun 1951, Gerard Kuiper ngomongna bahwa sabuk gue dadi sumber sekang komet sing cendhek umure (komet sing nduweni periode orbit kurang sekang 200 taun). Sabuk dan objek-objek nang njerone dijenengi sesuai karo nama Kuiper sewise nemokna (15760) 1992 QB1.


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.

mBalik ming: Astronomi ; Benda astronomi