Pluto

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Pluto[sunting | sunting sumber]

Pluto (jeneng resmine: 134340) yakuwe sebuah planet katai (dwarf planet) nang Tata Surya. sedurunge tanggal 24 Agustus 2006, Pluto berstatuse sebagai sebuah planet lan sewise pengukuran, merupakan planet paling cilik uga paling adoh (urutan kesanga) sekang srengenge.

Pas 7 September 2006, jeneng Pluto diganti karo nomor thok, yakuwe 134340. gie dijenengi nang Minor Planet Center (MPC), organisasi resmi sing tanggung jawab karo pengumpulan data tentang asteroid lan komet nang tata suryane dhewek. [1]

Pas wektu taun 1978 Pluto diketahui duwe satelit sing ukurane ora terlalu cilik, darinya bernama Charon (diametere 1.196 km). terus ditemukna maning satelite, Nix dan Hydra.

sewise 75 taun sekang ditemukna, Pluto tesih misterius,urung ana penjelasan sing pasti. lah wingi-wingi wahana nirawak New Horizons wis ngluncurna nggo neliti Pluto lan diperkirakna arep pedek pluto paling ceper jerene pas wulan Juli 2015.