Astronomi

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Astronomi kuwe maknane "elmu lintang" yakuwe elmu sing ngelibatakna pengamatan karo penjelasan kedaden nang luar Bumi uga nang atmosfer bumi. Elmu kiye nyinaoni asal-usul, evolusi, sifat fisik karo kimiawi benda-benda sing bisa dideleng nang langit. Cabang elmu sing erat kaitane karo astronomi yakuwe astrofisika.

Pembagian Miturut Subyek utawa Masalah[sunting | sunting sumber]

Bab-bab liya sing ndeyan mlebu dadi bagian astronomi:


Sejarah[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.