Venus

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Venus

Prakata[sunting | sunting sumber]

Venus kuwe salah siji planet nang Tata Surya dhewek. Planet kiye paling keton sekang bumi utama pas meh maghrib uga subuh. Angger sekang srengenge, enggone bar planet Merkurius.

Fisik[sunting | sunting sumber]

Planet kiye duwe radius 6.052 km, ngelilingi srengenge butuh wektu 224,7 dina. Planet Venus ketata sekang gas CO2 (karbon dioksida) (97%) karo nitrogen (3%), mulane kondisi kaya kiye angel nggo urip apa baen.


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.



mBalik ming:

Tata Surya