Wikipedia:Pangawas

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kapangurusan (daftar otomatis)
Birokrat
Pemeriksa
Pangawas
Steward
Pengangkatan/penurunan
Kebijakan
Sistem pemilihan
Pamungutan swara (arsip)
Penjalukan status (arsip)
Penjalukan pencabutan status
Tanggung jawab
Pangurus dudu
Pedoman Pangurus
Pedoman peralatan Pangurus
Nasihat kanggo Pangurus anyar
Penjalukan perhatian Pangurus
Gtk-redo-ltr.svg WP:O
Oversight
Logo Wikipedia: "Oversight".

Pengawas(basa Inggris:Oversight) iku panganggo Wikipedia karo akses khusus nang proyek-proyek Wikimedia, sing teyeng mbusak ngambi semi permanen suatu suntingan sekang versi aganu artikel.Suatu versi artikel sing dibusak ngambi fungsi pengawas ora teyeng dideleng nang siapa wae siapapun lan pengurus berstatus opsis (sysop) atau birokrat.

Kebijakan[besut sumber]

Fungsi iki kur bisa dipergunakna nggo 3 (telu) kondisi iki:

1.Pembusakan suntingan sing isine informasi pribadi, seperti: nomor telpon, alamat surat elektronik, alamat rumah, tempat kerja, atau identitas pribadi sekang panganggo.
2.Pembusakan informasi sing berpotensi mfitnah atau cemarkna jeneng baik.
3.Pembusakan informasi sing ngelanggar hak cipta.

Informasi sing busak tetep teyeng dideleng nang panganggo sing duwe akses pengawas, ngambi log dan teyeng dibalikna nang seorang pengembang angger diputuskna telah terjadi sesuatu kesalahan.

Log Pengawas[besut sumber]

Log pembusakan versi gemiyen dicatet otomatis, lan kur teyeng dideleng nang panganggo karo akses pengawas nang Astamiwa:Oversight karo keterangane. Daftar log mengenai siapa sing ngelakokna pembusakan, waktune, sekang artikel endi, lan ringkasan komentar sing diwehna. Ana uga sebuah pranala beda sing nggo membandingna karo revisi sedurunge karo sing dibusak iki.

Penggunaane[besut sumber]

Contoh tampilan antar muka MediaWiki:Hiderevision-tab.

Panganggo karo akses pengawas arep olih sebuah tab anyar "MediaWiki:Hiderevision-tab" angger ndeleng versi aganu, perbedaan antar revisi, atau revisi sing dibusak . Klik nang tab iki dan isikna ringkasan pembusakanne nggo mbusak revisi iku.Suntingan sing terkini ora teyeng dibusak; sebab lakokna pengembalikan suntingan dahulu. Angger sebuah kaca kur duwe satu revisi, ganti disit karo kaca kosong sebagai revisi keloro, gunakna peralatan MediaWiki:Oversight nang revisi sing pertamane, lalu busak kaca iku. Tindakan iki bisa nghindarna bahkan para opsis dan birokrat nggo ngakses versi sing diumpetna lewat peralatan MediaWiki:Oversight iku.

Pengawas Saiki[besut sumber]

-