Srangga

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
?Srangga
Rentang fosil: Karbonifer - Saiki
Kinjeng abang sekang Indonésia
Kinjeng abang sekang Indonésia
Klasifikasi ilmiah
Kerajaan: Animalia
Filum: Arthropoda
Upafilum: Hexapoda
Kelas: Insecta
Linnaeus, 1758
Ordo

Pirsani teks


Srangga utawa Insecta iku klompok utama saka kéwan mawa ros-ros (Arthropoda) sing sikilé enem. Mula saka iku, srangga uga disebut Hexapoda. Srangga bisa ditemokaké ing mèh kabèh lingkungan kajaba ing segara. Èlmu sing nyinaoni ngenani kauripan srangga disebut entomologi.

Luwih saka 800.000 spesies insekta wis ditemokaké. Ana 5.000 spesies bangsa semprang (Odonata), 20.000 spesies bangsa walang (Orthoptera), 170.000 spesies bangsa kupu lan ngengat (Lepidoptera), 120.000 bangsa laler lan kerabaté (Diptera), 82.000 spesies bangsa kepik (Hemiptera), 360.000 spesies bangsa kumbang (Coleoptera), lan 110.000 spesies bangsa semut lan tawon (Hymenoptera).

Wikipedia
Artikel kiye kuwe artikel dhasar sing kudhu dipundarbèni kabeh basa.