Shinto

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Shinto (神道 Shintō; maknane "dalan utawa jalur dewa"). Shinto kuwe agama sing asale sekang negara Jepang. Molai jaman Restorasi Meiji ngantek akhir Perang Donya II, Shinto kuwe dadi agama resmi nang Jepang.

Agama Shinto kuwe nyembah kami utawa dewa/roh alam. Kami kuwe sebagian asale sekang daerah-daerah setempat sing bisa dianggep roh sing ngewakili daerah kuwe. Kami liyane ngewakili benda-benda ugan proses alami utama, contone Amaterasu (dewi Srengenge).

Bar Perang Dunia II, Shinto kelangan statuse sebagai agama resmi negara.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.