Philip Jaisohn

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search
Philip Jaisohn, 1884

Philip Jaisohn lan Seo Jae-pil(Korea:서재필, Mandarin:徐載弼, lair 7 Januari 1864 – seda 5 Januari 1951 dong umure 86 taun) kuwe aktivis perlawanan lan Politisi , wartawan, ilmuwan, prajurit Korea Selatan. nickname iki Songjae(송재; 松齋) lan Ssang-gyeong(쌍경; 雙慶), Cina name iki Yun-kyong(윤경; 允卿).

taun 1897, piyambakipun ngedegaken saka Club sawijining(독립협회, 獨立協會) lan Club Sepuluh ewu wong(만민공동회, 萬民共同會), kawitan NGO Korea Selatan lan ngedegaken saka newspaper kawitan News sawijining(독립신문, 獨立新問).

Pranala jaba[sunting | besut sumber]