Parembugan:Dialek Banten Lor

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jawa Serang kuwen miripe karo Jawa Cirebon kang. Lamun karo Banyumasan mah adoh pisan, iku geh jereh kula. Mungkin memang asale sing basa Jawa Wetan. Terus Jawa serang mamah dudu NDUWUR tapi DUHUR, istilah KIYE iku laka ning basa Jawa Serang, ana gah KIYEN tapi maknane beda.