Moci

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Moci kuwe budaya ngombe Teh Poci nang Kabupaten Tegal, biasane dilakoni rame-rame (bareng) karo kanca-kanca sambi ngobrol.

Teh dijarang nang wadah khusus (poci tanah) terus dituang nang cangkir, gula sing dienggo kuwe gula watu. Teh nang jero cangkir kuwe ora diaduk, dijorna ngantek rasa manise tetep krasa ngantek sruputan terakhir.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

mBalik ming: Kabupaten Tegal