Teh Poci

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Teh poci.

Teh Tegal (sing lewih dikenal karo jeneng teh poci; uga teh Slawi) kuwe teh sing khas sekang Tegal, Indonesia. Teh kiye aromane khas tur rasane rada sepet.

Kebiasaan ngombe teh poci utawa moci uwis jadi tradisi kanggone wong Tegal, kiye disebabake pertumbuhan pabrik-pabrik teh ning Tegal tahun 1930-an sing nyebabkna timbule tradisi kuwe. Ngombe teh jadi gencar sing jamane kolonial tekan saiki uga uwis dadi budaya lokal. Hidangan ombenan kiye disajikena karo gula batu tur luwih pase nek dimbe pas esih anget rada panas.

Ana istilah teh poci "WASGITEL" sing artine WAngi, panaS, leGI, lan kenTEL.

Tip ngawat poci[sunting | besut sumber]

Angger arep gawe teh poci kurang lewih kaya kiye. Poci sing anyar digodog disit nganggo banyu teh ben ngilangna mambu lemah, angger ngumbah mengko aja nganggo sabun cukup dibilas bae nganggo banyu panas, angger ana kerake aja de kerok soale rasa has poci lawas lewih mantep.

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.