Meteor

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search

Prakata[sunting | besut sumber]

Meteor kuwe jane watu meteorid sing tiba ngantem planet utawa benda angkasa liya merga kesedot gravitasi planet kuwe (uga termasuk bumi). Jalur tibane sing keton bersinar kuwe umum diarani lintang tiba, sing keton bersinar kuwe jane timbul merga hawa panas sing dihasilna tekanan ram (dudu gesekan karo atmosfer bumi).

Hantaman Meteor[sunting | besut sumber]

Angger meteoroid kuwe ora entong kebakar nang atmosfer bumi, sisane sing nabrak bumi kuwe mengko marakna kebentuk kawah (crater), uga bisa nimbulna ledakan.

Deleng Uga[sunting | besut sumber]

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.


mBalik ming:

Astronomi