Lengger

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lengger

Lengger yakuwe penari wadon nang tarian lenggeran. Tarian kiye nganggo iringan musik calung Banyumasan. Lenggeran yakuwe tarian khas masyarakat Banyumasan.
Jaman gemiyen, cokan ana anggepan nang masyarakat nek lengger kiye pada baen karo tledek utawa ronggeng utawa tandhak.

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

mbalik ming: Lenggeran