Tledek

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Tledek utawa Ronggeng utawa Tandhak ialah penari wadon nang tarian-tarian rakyat Jawa misale Tayuban. Tledek kiye biasane (gemiyen) ialah wong wadon sing asale sekang kalangan sing duwe status rendah sing biasane dikaitaken karo dunia pelacuran.

Kesan negatif kuwe (sepisan maning, kuwe gemiyen) mandan berlawanan (kewalik) karo fungsine, sebab umume tarian-tarian rakyat kaya Tayuban kuwe digelar justru nang kegiatan Upacara Bersih Desa kanggo menangkal bala utawa malapetaka, juga kanggo sarana penyembuhan bocah-bocah sing agi lara.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.



mBalik ming: