Upacara Bersih Desa

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

bersih desa iku, kajaba ngresiki kahananing lahir, yo bab besik pesarean, besik lingkungan, nanging kang luwih wigati, ya kudu ngresiki lingkungane batin, adoh saka tuminda dora, cara para cidra, doh saka tumindak kang menceng saka piwulanging agama. di ajab supaya bubar bersih desa, pirukunaning kabeh warga saya luwih becik, lan kuncara sakabehe.