Keuskupan Agung Kupang

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Tegal, Purwokerto, Purbalingga, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Keuskupan Agung Kupang kuwe tahta metropolitan sekang loro keuskupan sufragan nang sekitare yaiku keuskupan Atambua lan Keuskupan Weetebula. Wilayahe ana nang kabupaten Kupang, Kabupaten Timor Tengah bagian kidul, Pulau Alor lan Pulau Pantar, Nusa Tenggara Timur. Pelayanane Keuskupan Agung Kupang sing duwe tenaga imam jumlahe 80 wong meliputi wilayah sing luase 11.825 km2, jumlah umate 130.000 wong.

Uskup[sunting | besut sumber]

  • Uskup
  1. Mgr Gregorius Manteiro SVD (1967-1989)
  • Uskup Agung
  1. Mgr Gregorius Manteiro SVD (1989-1997)
  2. Mgr Petrus Turang (1997-sekiye)

Jumlah imam diosesan (Praja) ngalami penambahan sing stabil, sekang 16 wong taun 1990, dadi 28 wong taun 2000, lan taun 2004 uwis dadi 45 wong. Jumlah imam religius sekang 18 wong taun 1990 dadi 32 wong miturut statistik 2005.

Paroki[sunting | besut sumber]

  • Baa, Pulau Rote (St. Kristoforus) (1956)
  • Banipoi, Kupang (Katedral Kristus Raja) (1922)
  • Benlutu, Kupang (St. Vincentius)
  • Buraen, Kupang (St. Yohanes Pemandi) (1965)
  • Camplong, Kupang (St. Helena) (1967)
  • Kalabahi, Lipa, Alor (Gembala Baik) (1935)
  • Kapan, Timor (St. Maria Immaculata) (1968)
  • Naikulu, Kupang (St. Stephanus)
  • Naikoten (St. Yosef) (1968)
  • Niki-Niki, Aryos (St. Arnoldus - Josef) (1965)
  • Noelmina (St. Maria Bunda Orang Miskin) (1982)
  • Oeekam (Hati Tersuci Maria)
  • Oeleta (St. Gregorius Agung)
  • Oinlasi (St. Paulus) (1967)
  • Panite (St. Theresia dari Kanak-kanak Yesus)
  • Penfui (St. Yosef Pekerja) (1969)
  • Putain (St. Columba) (1967)
  • Sabu (St. Paulus)
  • Sikumana (St. Familia)
  • Soe, TTS (St. Maria Dolorosa)
  • Soe (St Perawan Maria Ketujuh Dukacita) (1953)
  • Sulumu (St. Petrus)
Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.