Kesenian Dames

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Kesenian Dames kuwe mirip karo kesenian Lengger utawa Tayub, bedane nek Kesenian Dames sing main bocah wadon sing esih cilik. Kesenian kiye diiringi karo tambuhan mirip rebana karo bedug lan nyanyian-nyanyian basa Banyumasan.

Sing pada main utawa nari nganggo klambi khusus sing akeh hiasane, biasane kesenian Dames ditanggap nek lagi ana hajatan.