Wadon

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wadon

Wadon kuwe salah siji jenis kelamin, nang basa Indonesia wadon artine perempuan. Jenis kelamin liyane yakuwe lanang, ning ana maning sing dudu wadon ning uga dudu lanang, kuwe jenenge banci, biasane nek wong ndesa ngaranine banci kalengan. Wong " Wadon" biasane nduwe sifat lewih alus utawa feminim lan cenderung seneng dealem ( manja ).

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.