Iliad

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Tegal, Purwokerto, Purbalingga, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Illiad lan Odyssey kuwe loro puisi wiracarita (epos) utama Yunani sing jerené ditulis nang Homerus, seorang penyair buta.

Illiad kuwe karya sing nyritakna tentang siasaté Achilles dong Perang Troya nganti teyeng ngalahna Troya.