Sastra

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Tegal, Purwokerto, Purbalingga, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Sastra kuwe jane tembung serapan sekang Basa Sansekerta śāstra, sing maknane "tulisan sing duwe makna peréntah" utawa "pedoman", sekang tembung dhasar śās- sing maknane "peréntah" utawa "ajaran". Tembung kiye terus diserap basa Indonesia uga diserap basa Jawa. Tembung kiye biasane dienggo kanggo ngewakili makna "kesusastraan" utawa jenis tulisan sing duwe makna karo makna keindahan. Tembung "sastra" uga bisa kanggo ngewakili makna kabeh jenis tulisan, dadi ora mesthi tulisan sing indah maknane.

Biasane kesusastraan dibagai miturut daerah geografis utawa Basa.

Sastra Nusantara[sunting | besut sumber]

Sastra Barat (Eropa karo jajahane)[sunting | besut sumber]

Sastra Asia[sunting | besut sumber]

Sastra Donya[sunting | besut sumber]

Deleng uga[sunting | besut sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.